در حال بارگذاری ...
شنبه 8 دی 1403

تغییر یک روایت (با هم صحبت کنیم)

سازمان بهداشت جهانی و مجمع بین المللی پیشگیری از خودکشی، دهم سپتامبر (مصادف با ۲۰ شهریور) را به عنوان روز جهانی پیشگیری از خودکشی نامگذاری کرده اند. به همین مناسبت شعار سال 2024 تغییریک روایت (باهم صحبت کنیم) انتخاب شده است.


خودکشی یکی از معضلات بهداشت روان و از جمله ده علت اصلی مرگ در کشورهای مختلف است. این پدیده مشکلی پیچیده است که در نتیجه تعامل عوامل متعدد زیست شناختی، ژنتیک، روانشناختی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی به وجود می آید. بین فکر کردن به خودکشی و اقدام به آن یک طیف وجود دارد. بعضی افراد هفته ها و ماه ها یا حتی سال ها قبل از اقدام، در مورد آن فکر و برنامه ریزی می کنند و بعضی دیگر به صورت تکانشی و بدون قصد قبلی دست به خودکشی می زنند. دلیل اینکه برخی افراد با وجود قرار گرفتن در شرایط سخت و پر چالش، چنین کاری نمی کنند، به این موضوع بر می‌گردد که آنان از سلامت روان شناختی بالایی برخوردارند، قابلیت مدیریت افکار و هیجانات خود را دارند و مهارت های خودکنترلی و حل مسئله را به خوبی یاد گرفته و به کار می‌گیرند.
75 تا 90 درصد خودکشی ها توسط افرادی صورت می گیرد که حداقل یک سال با یک اختلال روانی دست به گریبان بوده اند و از آنجا که خودکشی، یکی از سه دلیل عمده مرگ در میان دانشجویان است، دانشگاه می تواند بخشی از همت جمعی برای ایجاد مهارت های لازم در میان جوانان برای مقابله با فشار روانی باشد. از این رو مرکز مشاوره و آموزش های اجتماعی جهت ارتقاء سطح دانش و بینش روانشناختی دانشجویان، کمک به رشد شخصیتی، روانی و اجتماعی و یاری آن ها برای کسب قدرت تصصمیم گیری و افزایش سطح سازش با محیط خدمات آموزشی از جمله برگزاری کارگاه ها و خدمات درمانی و مشاوره‌ای ارائه می دهد