برگزاری نشست تخصصی کنسرسیوم اشتغال و مهارتآموزی دانشجویان استان های تهران و البرز
نشست تخصصی کنسرسیوم اشتغال و مهارت آموزی دانشجویان استان های تهران و البرز در دانشکده فنی انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی،روز شنبه نهم دی ماه 1402، نشست تخصصی کنسرسیوم اشتغال و مهارت آموزی دانشجویان استان های تهران و البرز با حضور دکتر یزدانی مشاور و دستیار ویژه ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه ای، دکتر موسوی مدیرکل دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه، دکتر رحیمی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران، دکتر ترکیان رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان البرز، روسا و معاونین آموزشکده ها و دانشکده های دانشگاه فنی و حرفه ای استان های تهران و البرز در دانشکده فنی انقلاب اسلامی برگزار شد.
بنابراین گزارش دکتر کامران رحیمی در این نشست، با تبریک و گرامیداشت نهم دی ماه، روز ملی بصیرت و تجدید بیعت مردم با آرمان های امام راحل و رهبر معظم انقلاب، دانشگاه فنی و حرفهای را تحولنگر با رویکرد تربیت نیروی ماهر و کارآمد مورد نیاز حوزه صنعت با هدف گسترش کسب و کارهای مهارتمحور در کشور دانست و تصریح کرد: کسب مهارتهای جدید در راستای توسعه صنایع و آموزش نیروی انسانی ماهر و متعهد برای حضور فعال در عرصه تولید مستلزم یک نظام آموزش عالی فنی و حرفهای است و دانشگاه فنی و حرفه ای با عزمی راسخ بنا دارد این امر مهم را تحقق بخشد. رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان تهران با تاکید برعدم تطابق دانش آموختگان دانشگاه ها با نیازهای صنعت و اینکه تأمین نیروهای مهارتی موردنیاز بخش صنعت باید از طریق ایجاد کنسرسیوم اشتغال بین دانشگاه و صنعت صورت پذیرد، افزود: یکی از اهداف مهم که باید در این کنسرسیوم اتفاق بیافتد، تربیت و تامین نیروهای کار مورد نیاز در حوزه صنعت است.
دکتر رحیمی اظهار کرد: هدف از برگزاری کنسرسیوم تخصصی اشتغال و مهارتآموزی، ایجاد پل ارتباطی بین صاحبان صنایع و مشاغل و دانشگاه است که نیازهای آنها را پیش بینی و برآورد کرده و بهتناسب آن، امکانات را بررسی و سیاستگذاری کنیم که چه رشتههایی و چه زیرساختهایی لازم داریم.
در ادامه دکتر یزدانی مطالبی را پیرامون هدف از برگزاری کنسرسیوم تخصصی اشتغال و مهارتآموزی دانشجویان بیان نموده ، افزود: طبق الگوی مدیریتی که در دانشگاه وجود دارد، برای آنکه بتوانیم هم افزایی بیشتری داشته باشیم و در خط سیر اصلی حرکت دانشگاه را مشخص کنیم؛ باید چهار کارگروه اصلی اشتغال، درآمدزایی، آمایش و ساختار ایجاد نماییم.
مشاور و دستیار ویژه ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به اینکه وظیفه ذاتی دانشگاه فنی و حرفه ای تربیت تکنسین ماهر و کارآمد است، خاطر نشان کرد: از مهمترین مواردی که باید در کنسرسیوم اشتغال اتفاق بیفتد این است که ببینیم صنعت به چه نیروی کاری و با چه تخصصی نیاز دارد؟ چه رشته هایی برای چه شغلی می خواهیم و در ابتدا باید الزامات رشته های مورد نیاز را آمایش و احصا نماییم و سرفصل های درسی را متناسب با نیاز صنعت تغییر دهیم ؛ ضمن اینکه برگزاری دوره آموزش های آزاد و کوتاه مدت متناسب با نیاز صنعت هم می تواند مثمر ثمر باشد.
ایشان ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال 1402دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران بتواند به عنوان دانشگاه برتر در سطح کشور با نگاه راهبردی و استراتژیک و انعقاد تفاهم نامه با صنایع به کنسرسیوم تخصصی اشتغال و مهارتآموزی بپیوندد.
دکتر موسوی ضمن بیان اهمیت و ضرورت اجرای کنسرسیوم مهارت آموزی و اشتغال دانشجویان در دانشگاه فنی و حرفه ای، افزود: رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای تربیت نیروی متخصص و ماهر است و بر همین اساس با ایجاد کنسرسیوم اشتغال و مهارت آموزی، دانشگاه فنی و حرفه ای در مسیر اصلی خودش قرار می گیرد. ایشان، آمایش و نیازسنجی رشته ها در دانشگاه فنی و حرفه ای را امری ضروری دانسته و گفت: میبایست رشتههایی ایجاد کنیم که جهش صنعتی را در حوزه صنعت تقویت کند.
دکتر ترکیان با بیان اینکه برگزاری این نشست باعث هم افزایی دو استان البرز و تهران خواهد شد، توضیحاتی پیرامون سلسله اقدامات صورت گرفته در خصوص کنسرسیوم اشتغال و مهارت آموزی دانشجویان در دانشگاه فنی و حرفه ای استان البرز و دعوت از صاحبان صنایع در استان البرز ارائه نمود و در ادامه خاطرنشان کرد: بحث خدمت مقدس سزبازی یکی از موانع پیش روی دانش آموختگان دانشگاه فنی و حرفه ای جهت ورود به بازار کار و صنعت به شمار می رود که می توان با پیگیری های مجدانه این امر مهم با طرح سرباز مهارتی مرتفع شود.
گفتنی است که حاضرین در این نشست، به بیان دیدگاه ها در خصوص اجرای کنسرسیوم مهارت آموزی و اشتغال دانشجویان در دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران و همچنین ارائه نقطه نظرات خود و مشکلات موجود پرداختند.
روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران