برگزاری اولین همایش ملی فناوری های نوین در سازه های چوبی و مهندسی مبلمان با رویکرد فنی و مهارتی
اولین همایش ملی فناوری های نوین در سازه های چوبی و مهندسی مبلمان با رویکرد فنی و مهارتی با حضور دکتر جهانشاهی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، دکتر دادگر مدیرکل پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای، دکتر رحیمی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران، سرکار خانم دکتر بابایی رئیس آموزشکده فنی و حرفه ای دختران تهران ولی عصر(عج)، مهندس همتی رئیس هیات مدیره شرکت جهان اروم ایاز، مهندس اعرابی موسس و بنیانگذار دانشکده فنی انقلاب اسلامی، رؤسا و معاونین مراکز استان تهران، اعضای هیات علمی و جمعی از صاحبنظران حوزه اشتغال و صلاحیت حرفهای و دانشجویان در سالن اجتماعات سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی دانشکده فنی انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران، در ابتدای این مراسم سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن خیر مقدم به پژوهشگران و اساتید و مدعوین و تبریک هفته پژوهش، به معرفی اهداف، برنامهها و چشماندازهای دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان تنها زیر نظام دولتی مهارتی در کشور و تربیت تکنیسین پرداخت.
دکتر رحیمی با اشاره به ارتباط و تعاملات موثر علمی و پژوهشی بین مراکز دانشگاهی و حوزه صنعت و ایجاد هم افزایی در توان علمی و اجرایی و نیز بهره برداری بهینه و هدفمند از امکانات و توانمندی های علمی و تخصصی موجود به ویژه در حوزه های مهارتی، فناوری و تجاری سازی و نتایج حاصل از آن، در برآوردن نیازهای مهارتی حوزه صنعت و تربیت نیروی انسانی متناسب با این حوزه تاکید کرد.
ایشان، با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای بزرگترین دانشگاه مهارتی کشور است، به روز رسانی برنامه ها و سرفصل های درسی متناسب با نیاز صنعت را مهم و ضروری دانسته و ابراز امیدواری کردند که با تعامل سازنده و هم افزایی با حوزه صنعت بتوانیم به نقطه ای برسیم که صنایع، نیروی انسانی مورد نیاز خود را از دانشگاه ها تامین کنند که در صورت محقق شدن این امر، باعث بالندگی، توسعه و پیشرفت کشور خواهیم بود.
در پایان دکتر رحیمی از زحمات ارزشمند کمیته اجرایی این همایش، جناب آقای دکتر خسرویان رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای، جناب آقای دکتر ثمریها و جناب آقای دکتر غفرانی تشکر و قدردانی کردند.
در ادامه، پیام فاخر دکتر خسرویان رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور توسط دکتر معلم زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران قرائت شد.
سپس دکتر جهانشاهی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای، با تاکید بر ضرورت و اهتمام ویژه ارتباط هدفمند صنایع و صاحبان علم خاطر نشان کردند: به تعبیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) کشور نیاز به پنچه های ماهر و کارآمد دارد از این رو، دانش آموختگان دانشگاه فنی و حرفه ای همزمان که دانش علمی کسب می کنند؛ مهارتی را می آموزند که مبنایش فناوری است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، آموزش مهارت مبتنی بر دانش را از شاخصه های منحصر به فرد دانشگاه فنی و حرفه ای برشمردند و افزودند: بر همین اساس، دانش آموختگان این دانشگاه، از نظر آینده شغلی تا حد زیادی در داخل کشور تامین بوده و دلیلی جهت مهاجرت به خارج از کشور را ندارند. ایشان استفاده از فناوری های نوین را در صنایعی که ارتباط مستقیم با وضعیت معیشت مردم دارند را امری ضروری دانسته و افزودند: باید فناوری های نوین و های تک را در جهت ارتقای سطح تکنولوژی لوتک و مدیوم تک استفاده کنید که دقیقا نقش اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای است.
وی، دانشگاه فنی و حرفه ای را یک زیست بوم کامل قلمداد کرده که دارای چهار حلقه زنجیره ارزش تولید علم، فناوری، صنعت و بازار است.
در ادامه مهندس همتی رئیس هیات مدیره شرکت جهان اروم ایاز، با بیان توضیحاتی پیرامون اهمیت و ضرورت ارتباط دانشگاه با صنعت، به چالش های مختلف این حوزه اشاره کرد و گفت: زنجیره ارتباط دانشگاه و صنعت یک زنجیره چندمولفه ای است و باید همه قسمت های این زنجیره به هم پیوسته به درستی کار کند تا نتیجه بخش باشد. وی، بهترین مسیر ارتباط صنعت و دانشگاه را از طریق دانش فنی جدید و استفاده از دانش آموختگان دانشگاهی در تمامی مقاطع برای پیشرفت و توسعه صنعت معرفی کرد.
در پایان دکتر محمد غفرانی دبیر علمی همایش، ضمن تشکر و قدردانی از کلیه عوامل برگزاری این همایش ملی، با ارائه توضیحاتی در خصوص ادامه روند این همایش، به معرفی و مروری مختصر بر فلسفه وجودی دانشگاه فنی و حرفه ای پرداختند.
از جمله محورهای این همایش می توان به ارائه مقالاتی تحت عنوان: بررسی تاثی ارگونومیکی گرد و غبار چوب در کارگاه های صنایع مبلمان توسط دکتر هادی غلامیان(استادیار دانشگاه تهران)، بررسی خواص فیزیکی چوب نراد اشباع شده با ترکیب سدیم سیلیکات و پلی آکریلات توسط سرکار خانم مهندس مرضیه حاجی علیان(کارشناس ارشد دانشگاه تربیت مدرس) و همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی با عنوان ناگفته ها در خصوص استاندارد سازی و کنترل کیفیت انواع چوب های اصلاح حرارتی شده مانند ترمو وو(دکتر اصغر طارمیان، دانشیار دانشگاه تهران) و تجهیزات و فرمولاسیون چوب پلاستیک( مهندس آرش چاوشی، مدیرعامل شرکت پلاستو وود) و استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و تولید مبلمان(سرکارخانم مهندس آزاده رزاقی، کارشناس ارشد طراحی صنعتی از دانشگاه تهران) اشاره کرد. گفتنی است در این همایش، از پیشکسوتان و صنعتگران و حامیان همایش با اهدای تندیس همایش، تقدیر بعمل آمد.
روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان تهران