در حال بارگذاری ...
شنبه 6 بهمن 1403

برگزاری همایش بزرگداشت هفته معلم و استاد در دانشکده شهید شمسی پور

دکتر رحیمی: آموزش به عنوان برونداد دانشگاه، کلید صلح و ثبات، اشتغال و رشد اقتصادی، بهداشت و سلامت، احترام بین جوامع و استاد کلید این آموزش است.

به گزارش روابط عمومی دانشکده شهید شمسی پور، عصر دیروز ۱۳ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲، همایش بزرگداشت مقام شامخ معلم، با حضور حجةالاسلام والمسلمین محمد رضا بنیان جوادی نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر محسن جهانشاهی معاون پژوهش و فناوری در دانشگاه فنی و حرفه‌ای، دکتر کامران رحیمی رئیس دانشکده، اعضای هیئت علمی و جمعی از اساتید و کارکنان دانشکده در سالن اجتماعات این مجموعه برگزار شد.
ابتدای مراسم مزین به تلاوت آیاتی از قرآن کریم و سخنان رهبر درباره مقام معلم شد. دکتر رحیمی ضمن خوش آمدگویی و تشکر از مهمانان حاضر در جلسه اظهار امیدواری بر تبیین اندیشه های تعالی شهید مطهری و انتقال آن کرد. وی مهم‌ترین مناسبت اردیبهشت ماه را مناسبت روز معلم و تجلیل از مقام والای ایشان دانست. دکتر رحیمی ضمن اشاره به مقام معلم به عنوان پدر علمی در آموزه‌های دینی و مقام انبیا به عنوان معلمین اول، به تعلیم و تعلم در کنار هم تاکید کرد. رئیس دانشکده شمسی پور در ادامه جلسه یادآور شد، وظیفه استاد لزوما محدود به تعلیم و آموزش تکنیک نیست، چرا که این خلا امروزه به لطف تکنولوژی و آموزش های شبیه سازی شده به راحتی پر می شود. وی در ادامه به این نکته تاکید کرد که در بحث معلمی آنچه باید مورد توجه قرار بگیرد، بحث تعامل تربیتی است.دکتر رحیمی مهم‌ ترین بازیگر عرصه تعلیم و تربیت را استادبرشمرد. وی آموزش را به عنوان برونداد دانشگاه، کلید صلح و ثبات، اشتغال و رشد اقتصادی، بهداشت و سلامت، احترام بین جوامع و استاد را نیز کلید آموزش دانست. دکتر رحیمی در بخشی از سخنانش با تأکید به اینکه شاگرد پروری لزوما با جزوه دادن محقق نمی‌شود ، بلکه شاگرد پروری یک مسیر عاطفی، اخلاقی و علمی و تحقیقی است، خواستار جایگزینی الگوهای نوین و متحول یاددهی و یادگیری مشارکتی آن هم معطوف به مسائل جامعه شد. 
رئیس دانشکده شمسی پور،  با طرح این موضوع که جایگاه سوال و یادگیری مسئله محور در دانشگاه ها خصوصاً دانشکده شمسی پور کجاست ؟ ایفای وظیفه کانونی تولید علم در دانشگاه های کشور را مستلزم تعامل سازنده با کنشگران و بازیگران برون دانشگاهی و اتخاذ یک رویکرد جامعه محور، برای کشف مسائل جامعه دانست. دکتر رحیمی در انتهای سخنانش نقش مراکز رشد و استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان را در تجلی این دیدگاه بسیار مثبت ارزیابی کرد.
در ادامه جلسه نماینده نهاد رهبری در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ضمن تبریک این روز به مهمانان و اساتید حاضر در جلسه، نقش معلمین را بیش از انتقال آموزش دانست و به این نکته تاکید کرد که معلم با سلوک و رفتارش باورها را پرورش می دهد.  وی در بخشی از سخنانش گفت: آنچه شهید مطهری را شاخص کرده، فیلسوف و اندیشمند بودن ایشان نیست، بلکه نقشی است که به عنوان مربی ایفا کرده است.
دکتر جهانشاهی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز در ادامه جلسه، ضمن تبریک این روز به اساتید، به تاثیر مثبت آموزش و پرورش در کنار هم تاکید داشت.
وی ایجاد امید در جامعه را متصل به آموزش دانست. دکتر جهانشاهی با اشاره به آماده سازی بستر مناسب آموزشی در کشور گفت: اگر چه در حوزه آموزش عالی خوب پیش رفته ایم، اما در جایی هم باید بایستیم و مسیر رفته را بازبینی مجدد کنیم. وی همراهی بخش علم و فناوری را در کنار کیفیّت و زیر ساخت مناسب، لازم و ملزوم هم دانست. ایشان با اشاره به اینکه دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای حلقه اتصال میان صنعت و دانشگاه است تاکید کرد، ۹۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در داخل کشور مشغول به خدمت و فعالیت هستند و دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در پرورش تکنسین و مهندس ماهر نقش مهمی را در کشور ایفا می کند. 
وی در ادامه سخنانش ضمن تاکید و توجه بیشتر به حوزه های مهارتی، به تعریف درست از نخبه پروری به معنای شناسایی، هدایت و حمایت از استعدادهای برتر پرداخت. معاون پژوهشی دانشگاه در پایان سخنانش از مراکز رشد به عنوان حلقه اتصال دانشگاه و صنعت یاد کرد.
اجرای موسیقی سنتی توسط گروه موسیقی دانشجویان دانشکده شهید شمسی پور بخش قابل تآمل این برنامه بود.
در پایان برنامه از استاد مدعو دانشکده، دکتر کوچه مشکی به جهت تلاش و اهتمام ارزنده در ایفای وظیفه استادی و اثرگذاری ایشان در راستای ایجاد زمینه و بستر تعامل دانشکده شهید شمسی پور با بخش صنعت (اتحادیه چاپخانه داران) و حمایت از برنامه در دست اجرا، تقدیر شد.

 

گالری تصاویر