رئیس دانشکده فنی و حرفه ای شهید شمسی پور: رشتههای منسوخ شده باید حذف شوند و دانشگاهها متناسب با مشکلات جامعه به پذیرش دانشجو اقدام کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشکده فنی و حرفه ای شهید شمسی پور، دکتر احمدرضا حقیقی، در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره معضلات افزایش بی رویه تعداد دانشجویان در کشور اظهار کرد: طی چند سال اخیر بین پذیرش دانشجویان و بازار کار جامعه تناسب خوبی دیده نشده است.
او افزود: دانشگاهها طی چند سال اخیر به رشتههای تحصیلی که مورد نیاز جامعه هستند توجهی نمیکنند تا متناسب با آنها به جذب دانشجویان بپردازند.
دکتر حقیقی تصریح کرد: باید رشتههای منسوخ شده که برای رفع مشکلات جامعه تاثیری ندارند کنار گذاشته شود، چرا که این عامل باعث افزایش بیکاری و کاهش اشتغال در جامعه خواهد شد.
او با بیان اینکه دانشگاههای کشور نتوانسته اند دانشجویان به روز تربیت کنند، تاکید کرد: مهارت دانشجویان برای رفع نیازمندیهای جامعه امری لازم و ضروری است که بیشتر دانشگاههای ما فاقد این امر هستند، یعنی با سطحی از فارغ التحصیلانی مواجه شده ایم که آنها تنها صاحب مدرک شده اند و نتوانسته اند که نیازهای بازار کار بیرون جامعه را از بین ببرند.
رئیس دانشکده فنی و حرفه ای شهید شمسی پور ادامه داد: بخشی از مراکز صنعتی که به جذب دانشجویان میپردازند برای آنها دورههای تخصصی برگزار میکنند تا بتواند از مهارت و کارکردشان استفاده کنند.
او درباره وضعیت آموزشهای ارائه شده به دانشجویان تحصیلات تکمیلی در آموزش عالی ایران گفت: تنها آموزشهایی که باعث تربیت دانشجویان برای ورود اثربخش به بازار کار میشوند مفید خواهد بود، چرا که با عملکرد خود باعث بهبود وضعیت کشور و رفع نیازهای جامعه خواهیم شد.
حقیقی اضافه کرد: اگر دانشجویان پزشکی و تحصیلات تکمیلی مرتبط با رشته خود میتوانستند در بخشهایی از مراکز کشور فعالیت کنند، آموزشهای ایران تاثیر کاربردی تری داشت، برای مثال دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته برق اگر بتوانند نیازهای جامعه در صنعت برق را تامین کنند آن وقت است که آموزشها به نحو احسن انجام خواهد شد و مشکلات صنعت بر طرف میشود و دانشجویان میتوانند با فناوریهای نوین و جدید جامعه آشنا شوند.