در ادامه برنامه های هفته پژوهش وبینار " هوشمند سازی با دستیار صوتی " در دانشکده شهید شمسی پور برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی، در ادامه برنامه های هفته پژوهش، وبینار " هوشمند سازی با دستیار صوتی " با حضور جمعی از دانشجویان و علاقمندان روز دوشنبه بیست و چهارم آذرماه سال 99 برگزار گردید.
تدریس این وبینار را آقای رضا سعادت، پژوهشگر اینترنت اشیا عهده دار بود که با ارائه ای بسیار مفید به تشریح موضوع پرداخت. محورهای این وبینار را مباحثی نظیر آشنایی با دستیارهای صوتی و کاربرد آنها در زندگی روزمره، معرفی مفاهیم رابط کاربری صوتی و توسعه دستگاه های هوشمند صوتی تشکیل می داد.
تکنولوژی دستگاه های جستجوی صوتی مربوط به عصر حال حاضر نیست. بلکه، نخستین دستیار صوتی به سالهای دور حدود 1911 برمیگردند. آن زمان، «رادیو رکس» ساخته شد که یک وسیله سرگرمی بود که با صدا زدناش کار میکرد. سالها بعد، در سال ۱۹۶۲ اولین ابزار دیجیتال برای تشخیص گفتار با نام آیبیام شوباکس (IBM Shoebox) در سیاتل رونمایی شد.
در سال ۱۹۷۰ گروهی از پژوهشگران دانشگاه کارنگی در پیتسبورگ پنسیلوانیا توانستند ابزاری با نام هارپی (Harpy) اختراع کنند که توانایی تشخیص هزار کلمه را داشت و این به وسعت فرهنگ واژههای یک کودک سه ساله بود. ده سال بعد، همین گروه از پژوهشگران سیستم پیشرفتهتری را ایجاد کردند که علاوه بر تشخیص کلمات جداگانه، با استفاده از مدل مارکوف مخفی میتوانست دنبالهیی از واژههای متوالی را هم پردازش کند.
با پیشرفت تکنولوژی هوش مصنوعی، روش ارتباط و تعامل ما با دنیای اطرافمان نیز بهبود یافته است، دستیار های صوتی از جمله محصولات جدید این تکنولوژی هستند که به تعامل ما با دنیای اطراف کمک می کند؛ امروز این دستیارهای صوتی از یک اپلیکیشن ساده درون سیستم عامل فراتر رفته و توانایی کنترل تجهیزات هوشمند سازی خانه را نیز دارا می باشند.