وبینار پژوهش و صنعت، انقلاب چهارم صنعتی در امتداد برنامه های هفته پژوهش برگزار شد
به همت انجمن های علمی دانشکده فنی و حرفه ای شهید شمسی پور، وبینار پژوهش و صنعت، انقلاب چهارم صنعتی با سخنرانی دکتر مهرداد بیات، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت روز دوشنبه 24 آذرماه در امتداد برنامه های هفته پژوهش با حضور دانشجویان و مشتاقان علم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، دکتر بیات در این وبینار با بیانی سلیس و روان با بهره گیری از اشعار و ادبیات کهن و دیرینه این مرز و بوم به ارائه ای جذاب و مفید پرداخت و اینگونه شروع کرد: تخیل امروز واقعیت فردای ماست. پیشرفت های پرشتاب حاصل شده در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی، چشم انداز انقلاب صنعتی دیگری را پر رنگ کرده است که به گفته کارشناسان، می تواند چالش ها و در عین حال فرصتهایی را در پی داشته باشد. در ادامه ایشان مشخصه های چهار انقلاب صنعتی را اینچنین تشریح کرد: انقلاب صنعتی اول، مکانیزاسیون نیروی آب و نیروی بخار، انقلاب صنعتی دوم، تولید خط و تولید الکتریسیته، انقلاب صنعتی سوم، کامپیوتر و اتوماسیون و انقلاب صنعتی چهارم، سیستم های فیزیکی سایبری بود و ادامه داد در حالی که اکثر شرکت ها هنوز در تلاشند تا معنی و مفهوم انقلاب صنعتی چهارم را درک کنند، از انقلاب صنعتی بعدی صحبت به میان آمده است و آن انقلاب صنعتی پنجم است.
دکتر بیات در مورد انقلاب صنعتی پنجم گفت: پیشرفت های بی سابقه و همزمان در هوش مصنوعی، وسایل نقلیه خودکار، چاپ سه بعدی، واقعیت مجازی و افزودنی، پوشیدنی ها، ساخت مواد افزودنی، فناوری نانو، بیوتکنولوژی، ذخیره انرژی و محاسبات کوانتومی مرزهای سنتی را محو و مدلهای جدید تجاری ایجاد کرده است. در بخشی دیگر از صحبتهایش گفت: دنیای آینده دنیای اینفوکراسی یعنی حکومت اطلاعات است و اطلاعات کالای بدون وزن است و هر کسی اطلاعات بیشتر داشته باشد موفق تر خواهد بود.
در خصوص ضرورت توسعه زیرساخت های فناوری گفت: فناوری دارای دو لبه است، خوب و بد. چنانچه زیر ساخت های فناوری را فراهم کرده باشیم، قطعا می تواند خوب باشد، اما اگر زیرساخت های لازم فراهم نشده باشد می تواند خطرناک و بد تلقی شود. ایشان از کره بعنوان اولین کشور استفاده کننده ربات نام برد.
ایشان نانوتکنولوژی، پرینت سه بعدی و رباتیک پیشرفته را بعنوان فناوری هایی که در آینده مهم تلقی خواهند شد، برشمرد و 100 شغل آینده را در قالب 10 عنوان کلی نام برد که از آن جمله به مواردی نظیر طراح ایمپلنت دیجیتال، مکانیک ربات و مهندسی مکاترونیک اشاره کرد و 18 شغل از جمله متخصصان کار و کسب، کارکنان امور حسابداری و آمار، زراعت، کشاورزی و ماهیگیری را بعنوان مشاغلی که در ایران در دهه اخیر رو به کاهش گذاشته است، برشمرد.
در پایان این وبینار پرسش هایی از سوی شرکت کنندگان مطرح شد و دکتر بیات به آنها پاسخ داد.