در حال بارگذاری ...
سه‌شنبه 19 فروردین 1404

به مناسبت هفته پژوهش وبینار " اینترنت اشیا " در دانشکده شهید شمسی پور برگزار گردید

به مناسبت هفته پژوهش و به همت معاونت آموزش و معاونت پژوهش دانشکده فنی شهید شمسی پور، وبینار " اینترنت اشیا "  با سخنرانی آقای مهندس ادیب پور و با حضور دانشجویان و علاقمندان روز چهارشنبه نوزدهم آذرماه سال 1399 ساعت 11 الی 12 برگزار گردید.

مهندس ادیب پور ابتدا تاریخچه ای مختصر از اینترنت اشیا ارائه داد و گفت : در سال 1999، کوین اشتون (Kevin Ashton)  برای اولین بار اصطلاح اینترنت اشیاء (Internet of Things) را به کار برد که به سرعت مورد استقبال سایرین قرار گرفت. اگرچه سالیان زیادی است که تحقیقات و نوآوری های بی شماری در این باره صورت می گیرد. اینترنت اشیا در ایران چند سالی است که رونق یافته و کاربرد های فراوانی در طراحی خانه هوشمند ، ساخت بیمارستان های هوشمند و طراحی پارکینگ هوشمند دارد .

به گزارش روابط عمومی، هدف از این وبینار آشنایی دانشجویان و علاقمندان با موضوع بسیار مهم اینترنت اشیا است. کشور ما با داشتن نیروی کار جوان کافی و تحصیلکرده در حوزه IT ، پتانسیل زیادی برای استفاده و بهره وری IoTدارد. اینترنت اشیا دیدگاهی نوین در صنعت فناوری اطلاعات است که تمامی مفاهیم فنی، اجتماعی و اقتصادی را شامل می شود. در این دیدگاه محصولات، کالاهای مصرفی، خودروها و کامیون‌ها، تجهیزات صنعتی و صنایع (برق، تلفن و ...)، حسگرها و دیگر مؤلفه‌ها؛ هر روزه توسط اتصالات اینترنتی و همچنین قابلیت‌های قدرتمند تحلیلی داده‌ها با یکدیگر ترکیب‌ شده‌اند تا نحوه کارکرد و زندگی ما را دگرگون کنند.

تکنولوژی IoT یکی از تکنولوژی های کلیدی انقلاب صنعتی چهارم در جهان است و از این رو، کشورهای زیادی در سراسر دنیا برای راه اندازی و بهره وری از آن اقدام کرده اند. کشورهایی مثل آمریکا، چین، آلمان، سنگاپور، برزیل، کره جنوبی و هند را می توان از پیشگامان استفاده و توسعه تکنولوژی IoT دانست.

مهندس ادیب پور پس از بررسی و تحلیل اینترنت اشیا در سطوح مختلف زندگی ، افزود : گامِ بعدی که پیشِ روی دنیاست، هوشمند کردن تمام زندگی انسان، در قالبِ اینترنت اشیاء (Internet of Things) یا IoT است. این گام، ما را با اشیاء و اشیاء را با یکدیگر، در خانه، خیابان و محل‌کار در ارتباط با یکدیگر و فعالیتی هوشمندانه قرار خواهد داد. در اولین قدمِ IoT، اشیاء از شکل ایزوله خود خارج می‌شوند و متصل خواهند شد. در گام بعدی می‌توان به این اشیاء دستورعمل دارد.

اما گام سوم اینترنت اشیاء، که ایده‌آل‌ترین شکل آن نیز هست، عملکردِ هوشمندِ خود شیء خواهد بود. در این حالت نیازی نیست به شیء دستوری داده شود. اینترنت اشیاء می‌تواند خود را در تمام ابعاد زندگی نیز نشان دهد؛ از کنترل روشنایی گرفته، تا باز کردنِ درب خانه از هر مسافتی .