به مناسبت هفته پژوهش وبینار مهندسی اجتماعی، هنر سیاه سایبر در دانشکده شهید شمسی پور برگزار گردید
به مناسبت هفته پژوهش، به همت معاونت آموزش و پژوهش دانشکده فنی شهید شمسی پور، وبینار مهندسی اجتماعی، هنر سیاه سایبر با سخنرانی مهندس علی صموتی مدرس دانشکده شهید شمسی پور و با حضور مشتاقان و علاقمندان به این حوزه روز سه شنبه هجدهم آذرماه ساعت ۱3 الی ۱4 برگزار گردید.
بی ¬توجهی به امنیت و نادیده گرفتن آن بزرگ ترین خطر برای سیستمهای رایانه ای محسوب میشود و بهترین راه برای رسیدن به پیشرفت چشم گیر و ماندگار در زمینه امنیت رایانه¬ ای، افزایش تعداد راهکارهای فنی برای این مسأله نیست بلکه افزایش آگاهی، آموزش و تعلیم تمام کاربران در رابطه با اصول امنیت رایانه -ای است.
به گزارش روابط عمومی، محورهای این وبینار شامل آشنایی با مباحث زیر بود :
- مروری بر مهندسی اجتماعی
- آشنایی با فریب انسان ها در محیط سایبر
- مفهوم فیشینگ
- آشنایی با روشهای جعل هویت
- آشنایی با روشهای آموزش و آگاهی بخشی کارکنان در زمینه امنیت سایبری
- بررسی روش های ارزیابی فرهنگ امنیت سایبری سازمان
در ابتدا، مهندس صموتی مفهومی به نام مهندسی فریب یا مهندسی اجتماعی را مطرح کرد که یکی از اصول مهم در زمینه امنیت سایبری است و همواره هکرها به واسطه ضعف انسانها و آسیب پذیری آنها از این مسئله استفاده کنند تا به شبکه نفوذ کند و بد افزارهای خود را به داخل آن وارد کند. از این رو، شناخت روشهای مختلف برای فریب خوردن یا فریب دادن به ما کمک میکند تا شبکه پایدار تری داشته باشیم.
ایشان سرقت هویت را اینگونه تعریف کردند: استفاده از اطلاعاتی از قبیل نام شخص، شماره حساب بانکی، آدرس، تاریخ تولد و .... بدون آنکه مالک آن آگاه باشد و این جرم می تواند از پوشیدن یک یونیفرم برای جعل هویت یک شخص دیگر تا کلاه برداری های پیچیده تغییر کند.
در ادامه، مهندس صموتی در حملات مهندسی اجتماعی مراحل مختلفی نظیر: جمع آوری اطلاعات، برقراری ارتباط، بهره برداری و اجرای حمله را مطرح و به بررسی همه موارد پرداختند.
امروزه استفاده از اینترنت در زندگی همه ما به امری رایج تبدیل شده و بسیاری از کارهای دشوار گذشته را ساده کرده است. بنابراین با رعایت نکات ایمنی میتوانیم خطرات احتمالی حملات را کاهش دهیم.