در حال بارگذاری ...
سه‌شنبه 18 دی 1403

تقدیر از دکتر احمدرضا حقیقی رئیس دانشکده فنی و حرفه ای شهید شمسی پور در مراسم بزرگداشت استاد تراز انقلاب اسلامی

سومین آئین ملی بزرگداشت استاد تراز انقلاب اسلامی به مناسبت شهادت شهید چمران و روز بسیج اساتید، به همت سازمان بسیج اساتید کشور، با حضور دکتر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، مهندس مهدی چمران، رئیس بنیاد شهید چمران، دکتر مجتبی زارعی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، دکتر محمدتقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس، دکتر جلیل دارا، رئیس بسیج اساتید تهران بزرگ و سایر مسئولان دانشگاهی و اساتید بسیجی عصر روز یکشنبه اول تیرماه 1399 در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

دکتر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با گرامی‌داشت یاد و خاطر استادان شهید بویژه شهید دکتر مصطفی چمران گفت: ملت‌ها با نمادها و اسطوره‌هایشان شناخته می‌شوند، به تعبیری این نمادها شناسنامه ملت‌ها هستند و معمولا از میان برجستگان، قهرمانان ملی، شعرا و اندیشمندان، جمعی را ملت‌ها انتخاب می‌کنند و آنها را برسر دست می‌گیرند و به این طریق خودشان را به دنیا معرفی می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: اینکه دانشگاهیان عزیز ما، دکتر چمران را به عنوان نمادی از استاد تراز انقلاب انتخاب کرده‌اند، کاری درست و قابل تقدیر است. آن شهید بزرگوار، هم از بعد انقلابی و مردمی و هم از بعد اعتقادی و علمی در جایگاهی قرار دارد که می توان گفت، وی نماد استادان دانشگاه ماست.

دکتر رضایی با بیان اینکه شهید چمران از دوران دبیرستان و از کلاس‌های قرآن حضرت آیت‌الله طالقانی مبارزه را شروع می کند و در دوران دانشگاه نیز همین طور بودند، گفت: در آمریکا هم انجمن اسلامی را تشکیل می‌دهد و در تظاهرات‌ها شرکت می‌کند. وقتی اسرائیل به تنهایی، ارتش‌های کشورهای عرب را شکست می‌دهد و احساس خفتی به جهان اسلام دست می دهد، چمران از موقعیت عالی خود در آمریکا می‌گذرد و به مصر مهاجرت می‌کند و در اردوگاه‌ها، آموزش جنگ چریکی می‌بیند و در لبنان اسلحه به دست می‌گیرد و در برابر دشمنان جهان اسلام، قیام می‌کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ویژگی های برجسته دکتر چمران گفت: دانشگاه‌های ما نیاز به چنین اساتیدی دارند. وی با تحلیل موقعیت ملت ایران در مواجهه با استکبار جهانی گفت: امروز ملت ایران در دو جبهه همزمان در حال مبارزه بسیار سخت و سنگین است. جبهه اول اقتدار امنیت و جبهه دوم اقتصاد و معیشت است. اساتید انقلابی نمی‌توانند خود را از این دو جبهه فارغ ببینند و در متن این مبارزات نباشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: استاد تراز انقلاب، وظایف بسیار سخت و تاریخی بر عهده دارد. ملت ما با تمام توان در حال جنگ است. پیشرفت‌های ما در جبهه استقلال و امنیت فوق العاده است و ماهواره نظامی ما از بالای سر آمریکا و اسرائیل عکس‌های دقیقی می فرستد و موشک‌های نقطه زن ما رعب در دل آمریکایی‌ها افکنده است.

حجت‌الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری دیگر سخنران این مراسم بود، ایشان گفت: شهید چمران شخصیتی است که جمع بین لطافت و شجاعت، صراحت و معنویت و همچنین عقل و عشق را بعنوان یک الگو  به ما معرفی می‌کند.

وی با بیان اینکه «نام گذاری روز شهادت شهید چمران به عنوان روز بسیج اساتید، رسالت اساتید بسیجی را سنگین‌تر می‌کند»، خاطر نشان کرد: شهید چمران فردی از جنس امام خمینی (ره) بود؛ امام خمینی (ره) فردی تحول گرا و تحول آفرین در جامعه و دنیا بودند و چمران نیر از همین جنس بود و بن بستی در مسیر حرکت او وجود نداشت و شاید بتوان گفت که او پیچیده ترین تصمیمات را اتخاذ کرد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: شهید چمران از کسوت علم و رفاه و موقعیت و آسایش و امکانات فراوان در دانشگاهی در آمریکا، خود را در جنوب لبنان زخم خورده مشغول کرد و این بدان معناست که در سخت‌ترین شرایط هم فرصت برای تحول اخلاق است؛ بسیج اساتید قطعا این نگاه تحولی را مورد نظر قرار میدهد.

وی با اشاره به تحولات ایالات متحده آمریکا طی سال‌های اخیر با بیان اینکه «تحقق تمدن اسلامی به عنوان هدف اصلی فعالیت اساتید بسیجی تعیین شده است»، اظهار کرد: افول آمریکا از نشانه‌های تحقق تمدن اسلامی است و اساتید معتقد در این مسیر مسئولیت‌هایی بر عهده دارند. امروزه افول آمریکا در ادبیات تئوری پردازان نظام غرب به راحتی شنیده می‌شود و این فرصتی مناسب برای دستیابی به تمدن اسلامی است؛ دستیابی به این هدف کار آسانی نیست، اما قطعا ظرفیت استعداد و توان در بسیجیان مومن وجود دارد.

مهندس مهدی چمران در سومین آیین بزرگداشت استاد تراز انقلاب اسلامی با بیان اینکه استادان تراز انقلاب کسانی هستند که تلاش‌شان با ارزش‌های انقلاب اسلامی در تناسب است، اظهار کرد: شهید چمران معتقد بود که باید در مقابل کارشکنی‌ها هیچگاه از فعالیت سازنده خسته نشد و در برابر ظلم هیچگاه همان روش را پیش نگرفت.

دکتر مجتبی زارعی رییس بسیج اساتید دانشگاهها ، مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در این مراسم گفت: تحول گرایی و پرورش افکار مردم و آزاد سازی نیروی ملت توآم با نظام سازی از ویژگی های رابطه امام خمینی (ره) و ایرانیان در دوران صدر انقلاب تا زمان رحلت ایشان بود در این دوره امام خمینی برآن بود تا عقل ها شکوفا و فکرها پرورش یابد، این دوره مصداق نو شدن ایرانیان است چرا که امام خمینی با تآسی به راهبرد " و یثیروا لهم دفائن العقول " از خطبه نخست نهج البلاغه تلاش کرد انسان ایرانی را به توانایی فکری خود باورمند سازد. او عقل ها را متحول و شکوفا کرد، پروراند و نظام را جابجا و ملت رشیدی جایگزین ملت قبلی کرد اما آنگونه که می طلبید زمان و فرصت امام خمینی فراهم نشده و محدود بود.

وی گفت: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر فرزانه انقلاب در دوران پس از امام علاوه بر پرورش افکار، اکتشاف و توسعه منابع مادی ایران را نیز در دستور کار ملی قرار داد، در این دوره، عقل با پشتوانه تئوریک امام خمینی متوقف نماند و ضمن اعتلاء در جامعه به عرصه های جدید در سیاست گذاری، تولید نظامات و توسعه و پرورش منابع مادی گسترش پیدا کرد، به نظر می رسد آیت الله خامنه ای به دلیل این که در دوره‌ی تفصیلی‌تر و شبکه ای تر از دوران امام خمینی قرار گرفته اند، تلاش کردند منابع و سرمایه های حقوقی ایران را در بخش های گوناگون مادی پرورش داده و شکوفا کنند به همین خاطر وقتی به سامانه سیاستگذاری در کشور نگاه می کنیم می بینیم که اکنون ۴۶ سیاست کلی نظام در بخش های مختلف مادی و معنوی از سوی ایشان ابلاغ شده است بی شک وجدان های منصف می دانند که این سیاست پژوهی، راهبردنگاری و سیاستگذاری مهمترین سرمایه حقوقی ایران است که در هیچ مقطعی از تاریخ ایران وجود نداشته است اما جنبش استادی ایران ضمن این که قدردان این سرمایه عظیم است اما نگرانی عمیق خود را برای بی توجهی یا کم توجهی به این متون اعلام می کند.

 دکتر دارا، رییس بسیج اساتید تهران بزرگ در این مراسم بیان داشت: امروز اقتدار نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی برآمده از پشتوانه علمی در پیشرفت های نظامی است. اینکه بعد از انتقام شهادت سلیمانی در عین الاسد آمریکا نتوانست اقدامی علیه ایران صورت دهد و نظام سلطه نتوانست مانع شکست تحریم های ظالمانه ایران همزمان با ورود نفتش کش ها به ونزوئلا شود ناشی از اقتدار نظامی ایران است که برگرفته از تکنولوژی بومی نظامی است.

وی با ذکر اینکه چنانچه جمهوری اسلامی در سایر حوزه ها مثل اقتصاد نیز به پایه اقتدار علمی پیش برود می تواند به قدرت برتر اقتصادی دست یابد، عنوان داشت، بسیج اساتید دانشگاه های تهران امروز دارای 60 گروه مسئله محور است که این گروه ها با رویکرد حل مسائل، ماموریت محور می شوند تا ان شالله اساتید دانشگاه نقش مؤثرتری در حل مسائل کشور ایفا نمایند و بر اقتدار جمهوری اسلامی بیفزایند.

در پایان این آیین که با حضور استادان دانشگاههای تهران، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاهها و دیگر نخبگان برگزار شد، از ده نفر از اساتید برجسته دانشگاههای تهران از جمله دکتر احمدرضا حقیقی، رئیس دانشکده فنی و حرفه ای شهید شمسی پور به عنوان استاد تراز انقلاب اسلامی تجلیل شد.

لازم به ذکر است دکتر حقیقی اولین استاد دانشگاه فنی و حرفه ای است که در این آیین به عنوان استاد تراز انقلاب اسلامی برگزیده شده است.